KANNAKSEN LUKIOSSA MUSIIKKITEATTERIVERSIO ZORROSTA

ZORRO! Seikkailua, miekkailua ja jännitystä!ZORRO_JULISTE_web

Pikkuruisessa Los Angelesin kylässä elämä on epäoikeudenmukaista ja kurjaa. Mielivaltaista hallintoa vastustamaan tarvitaan supersankari ZORRO! Mutta Zorrokaan ei selviä yksin. Tarvitaan voimien yhdistämistä, oveluutta, valheita ja viettelijöitä. Musiikkinäytelmässä Zorro! käsitellään ikuisia aiheita: vallankäyttöä ja esteet voittavaa rakkautta. Kannaslaisten versio tästä tunnetusta tarinasta on yhteiskuntakriittisiäkin sävyjä saava veijarikomedia. Luutuneet käsitykset saavat huutia ja meininki on muutenkin tico, tico!

“Täällä me olemme tasa-arvoisia, mutta jotkut ovat toki tasa-arvoisempia kuin toiset.”

TEKIJÖISTÄ: Kannaksen lukion musiikkinäytelmässä ZORRO! voimansa ovat yhdistäneet eri taideaineiden opiskelijat ja opettajat. Yli 50 opiskelijaa on tavalla tai toisella osallistunut la 25.4. 2015 ensi-iltansa saavan esityksen valmistamiseen.

Esitys pohjautuu Ari Wahlstenin versioon kuuluisasta miekkailusankarista. Esityksen ohjaa ja kannaslaisille sovittaa teatteritaiteen maisteri, teatteriopettaja Susanna Tiitinen. Tiitiselle ohjaus Kannaksen lukiolle on ensimmäinen, mutta lukioikäisten kanssa työskenteleminen on hyvinkin tuttua. Tiitinen luotsasi Lahden Nuorisoteatteria kolmen vuoden ajan.

Paitsi näyttelijöinä lukiolaisia on mukana kaikilla osa-alueilla ja moni produktiossa mukana oleva opiskelija käy lukiota toiselta paikkakunnalta: Mäntsälä, Hollola, Asikkala, Heinola, Kouvola, Nastola ja Orimattila. Musiikista vastaa bändi musiikin lehtori Erja Könösen johdolla. Lavastus valmistuu kuvataiteen lehtori Kari Malisen luotsaamana, pukusuunnittelua, puvustusta ja tarpeistoa on päässyt tekemään Ria-Noore Haimo-Abionan vetämillä kursseilla. Teatteritekniikkaa kannaslaiset ovat opiskelleet opettajinaan Riku Jaro ja Timo Saarinen.

Esitykset:

la 25.4. ensi-ilta klo 14.00

ti 28.4.15 klo 14.00 ja klo 18.00

ke 29.4.15 klo 18.00

ti 5.5.15 klo 18.00

pe 8.5.15 klo 14.00(LOPPUUNVARATTU) ja klo 18.00

la 9.5.15 klo 14.00

Osoite: Kannaksenkatu 20, Lahti

Arvioitu kesto: n. 2 h, sisältäen väliajan

Liput käteisellä: 10 euroa, opiskelija/ koululainen/ lapsi/ työtön/eläkeläinen 5 euroa

Lippuvaraukset ja tiedustelut: erja.kononen@edu.lahti.fi tai puh: 044- 416 3062

Kun teet varauksen, laita viestiin mihin esitykseen haluat varata, montako lippua sekä yhteystietosi. Varatut liput lunastettava puoli tuntia ennen esityksen alkua käteisellä.

Suosittelemme esitystä yli 8-vuotiaille. Tervetuloa teatteriin !