Abien pohdintoja lukion loppuessa

Abin mietteitä lukion loppuessa 28.3.2013

Lukio on loppusuorallaan, ja viimeisimmät työskentelyt lukion suhteen tapahtuvat tässä ja nyt, mietteitä lukion loppumisesta kirjoittaen. Viimeisimmät kirjoitukset ovat paketissa, ja alustavia tuloksia alkaa jo ilmaantua. Jännitystä on ilmassa, samoin kevättä. Tämänlaiset säät ja kevään tulo sattuivat täydellisesti sopivaan saumaan ja parantavat mieltä entisestään.

Oloni on todella keventynyt ilman jokapäiväistä koulun aiheuttamaa stressiä. Voin rauhassa ajatella tulevaisuutta ja keskittyä enemmän muihin asioihin. Työt kuitenkin pitävät minua ruodussa, etteivät päivät menisi vain kotona makaamiseen. Työskentelen säännöllisesti 3-5 kertaa viikossa varastohommien parissa. Kyseiset hommat eivät kuitenkaan kuulu tulevaisuuteni suunnitelmiin… Mielessä on jotain aivan muuta.

En oikeastaan jäänyt kaipaamaan koulussa mitään. Toki hyvä ruoka yhdentoista aikaan kelpaisi, koska sitä ei kotona aamupäivisin ole kukaan tekemässä. Kaverit pysyvät myös koulun ulkopuolellakin, joten niistäkään ei haikeaa mieltä koidu.

Toivon mukaan saan jättää Kannaksen Lukion nyt lopullisesti taakseni ja suunnata kohti uusia tuulia. Ken tietää, löydänkö itseni seuraavan kerran kirjojen parissa Lahdesta vai kenties Helsingistä. Välissä kuitenkin menen suorittamaan velvollisuuteni maanpuolustuksen suhteen. Paljon olen nähnyt ja paljon oppinut näinä vuosina lukiossa. Pelkkää hyvää on vain käteen jäänyt. Tein aikoinani oikein valitessani lukion, varsinkin Kannaksen. Toivottavasti teen yhtä viisaita päätöksiä myös tulevaisuudessa.